18 Nisan 2014 Cuma

iPHONE Şifremi Unuttum! Nasıl Çözerim?

iphone-ipad
iPhone yada iPad’inizin şifresini mi unuttunuz? İşte bu yazı sizin için. Telefonumuzu yeniden kullanabilmek için neler yapabileceğinizi bu yazıda anlatıyoruz.
Bir kaç gün önce bu yöntemi kullanarak bir arkadaşımın telefonunu kurtardık, kendi deneyimimi sizlere aktarıyorum.
Öncelikle telefonunuzu sürekli bağladığınız bilgisayarınıza takın ve iTunes ile senkronize etmeye çalışın. Eğer bunu başarabilirsiniz telefonunuzun kilidi açılacaktır. Bu işlemi başarabildiyseniz yeni bir şifre oluşturup telefonunuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
İkinci yöntem ise, telefonunuzu DFU mod denilen kurtarma moduna alarak yine iTunes senkronize yöntemi ile eski yedeği yüklemek yada komple cihazınızı sıfırlamak. Bu yöntemi uygulamadan önce telefonunuzu normal şekilde bilgisayara bağlayarak dosyalarınızı yedeğini alınız. iTunes’i DFU (kurtarma) modu nasıl olacak? diyorsanız öncelikle telefonunuzu komple kapatın, daha sonra güç düğmesine ve home tuşuna basılı tutun Apple logosunun gördüğünüz zaman güç düğmesinden elinizi çekin sadece home tuşu basılı olsun, daha sonra iPhone yada iPad’inizin ekranında iTunes simgesini gördüğünüz zaman tuşlardan elinizi çekebilirsiniz. USB Kablosunu takın ve iTunes bağlantınızın gelmesini bekleyin. Kurtarma modu kısımı açılacaktır, buradan varsa eski yedeğinizi dönmeniz gerekir eğer yoksa yeni bir yazılım yükleyerek cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.

1 yorum:
Write yorum
  1. valla sağol yeni telefon aldım ama sahibi şifreyi açmadan gitti sayende yaptım :D

    YanıtlaSil

Labels