20 Nisan 2014 Pazar

Nike Giyilebilir Teknoloji Pazarından Çekiliyor

Nike Giyilebilir Teknoloji Pazarından Çekiliyor
FuelBand akıllı bilekliği birçok ülkede satışta olan Nike, giyilebilir teknoloji pazarından ayrılma kararı aldığını açıkladı.
Nike yetkililerinden Brian Strong tarafından CNET’e yapılan açıklamada dijital cihazlar geliştiren birimin kapanacağı belirtildi.
Nike’ın Digital Spor departmanında 200 çalışan bulunuyordu ve bu çalışanların büyük çoğunluğu FuelBand akıllı bileklik için çalışmalarını sürdürüyordu. Çalışanların bir kısmı firma içerisinde başka operasyonlara kaydırılırken, bir kısmı ise başka firmalara geçiş yapmaya başlamış durumda.
Nike’ın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor ancak pazarda Samsung, LG ve Apple gibi farklı teknoloji devleri rekabet içerisindeler.
LED ekranı bulunan ve ABD fiyatı yaklaşık 150 dolar olan FuelBand akıllı bileklik, adım sayma, kalori sayacı gibi birçok özelliğe sahipti.
Tim Cook
Tartışma konusu olan bir diğer nokta ise Tim Cook. Apple CEO’su Cook, aynı zamanda Nike’ın yönetim kurulu üyelerinden. Apple’ın da iWatch adındaki akıllı bilekliği uzun süredir gündemde ve bu yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor. Hal böyle olunca, Nike’ın bu kararı almasında Tim Cook’un etkili olduğu konuşuluyor.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Labels