30 Nisan 2014 Çarşamba
WordPress HGT Blog Kişisel Teması
Merhaba Arkadaşlar
Günlerdir sınav dolayısı ile başımı doğru düzgün derslerden kaldıramıyordum. Bu hafta içinde bir rahatlama gelince, boş durmamak adına kodlaması yapılmış ama wordpress entegresi yapılmamış temanın üzerine yoğunlaşmak istedim. Tema kişisel yayın yapan düşüncelerini fikirlerini ve kendi hayatlarındaki olayları yazan arkadaşlar için tema gayet uygundur. Konu devamında da tema ile ilgili ne var ne yoksa anlatacağım.
WordPress HGT Blog Kişisel Teması
Kişisel yayın için %100 uygun bir çalışmadır. Bu zamana kadar entegresi yapılmamış, bir yarar uğruna hatasız şekilde entegresi edilmiştir. Entegre sırasında çok fazla CSS eksiklikleri mevcuttu. Yaklaşık bir saatimi alan entegre iki günümü aldı. Bu da aynı zamanda eksiklikleri gidermek için kullandım. Temanın XHTML versiyonundan farksız görünse de inanın her düzenleme esnasında bir alan bozuldu veya kaydı. Bu hgtucel‘i yanıltmasın. Zira onun emeği fazla. Ben sadece üzerlerine ekleme yaptım o kadar.
WordPress HGT Blog Kişisel Teması Özellikleri
1. CSS3 desteği bulunmaktadır.
2. Kendine özel 5, toplam 7 bileşen bulunmaktadır.
3. Sprite tekniği kullanılmıştır.
4. Gzip tekniği kullanılmıştır.
5. Kendine özel ince ayarlarını yapabileceğiniz paneli mevcuttur.
6. Standart gereksiz bileşenler kaldırılmıştır.
7. Çift menü desteği aktif hale getirilmiştir.
8. SEO derecelendirmesinden %90 puan almıştır.
9. GTmetrix den orta tahıllı sonuç almıştır.
10. Açılış hızı yüksektir.
11. Tarayıcı uyumlulu etkindir.
12. Kodlama hatası bulunmamaktadır.
WordPress HGT Blog Kişisel Teması Hatırlatmalar
1. Logo boyutunuz 100×90 değerindedir. Eğer değilse otomatik boyutlandırıyor.
2. Görüntülenme (kaç kez okundu) eklentisi aktif etmek için tıklayıp indirin ve sitenize kurun. Aynı zamanda eklentiyi etkin ettikten sonra “Ayarlar/PostViews” sekmesine gelerek kutucuk içinde yazan “views” yazısını silin ve kaydedin.
3. Temayı teknoloji yada kişisel blog dışındaki sayfalarda kullanmayın. Görüntü bozuk ve çirkin olacaktır.
4. Tema kullanımında sayfanızda yazacağınız yazılara çok fazla kategori eklemeyin. Bir konu yazdığınızda maksimum bir yada iki kategoriye ekleyin ve kategori isimleri kısa olsun. Ne kadar sade o kadar hoş ve güzel görünüm sunar.
5. Tema da çift menü desteği vardır. Eğer Header arasına sayfalar eklemek isterseniz “Görünüm/Menüler” sayfasından ekleyebilirsiniz.
6. Yazacağınız yazılarınızda çok fazla görsel kullanmayın. Maksimum bir görsel yeterlidir. Kişisel sayfalar için ideal olduğundan görünüm ve göz hizasını bozabilir.
7. Özel bir paneli mevcuttur. Oradan tema üzerindeki bazı bölmelerde kod imkanı olmadan kolay bir şekilde düzenlemeler yapabilirsiniz.
8. Tema kullanımında wordpress’e giriş yaptıysanız siteniz önizlemede bozuk görünebilir. Üst çubuk header üzerine gelmiş olabilir. Bu kodlamada hata olduğunu göstermez. WordPress panele giriş yapılmamış şekilde siteniz gayet düzgün ve hatasız görünecektir.
9. Footer kısmında emeği geçen isimleri lütfen kaldırmayın ve silmeyin. Günlerdir yorulduk ve kodlar içinde kaybolduk. Bunu ücret talep etmeden sizi düşünerek yaptık. Lütfen emeklere sahip çıkalım.
Son Olarak
Yukarıdaki maddeler haricinde unutmuş olduğum özelikler yada hatırlatmalar olabilir. Bunun için üzgünüm arkadaşlar. Eğer sorun yada yapamadığınız kısım olursa konu altına yorum yaparak en kısa zamanda cevap verebilirim. Tema demo için de canlı önizleme veremeyeceğim. Ancak en güncel hali ile resim önizleme verebiliyorum.
alıntı
Similar Posts
About Kaan Kara
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Write yorum